Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбувся IV Різдвяний молодіжний форум благочиння

У день пам’яті святої мучениці Татіани, покровительки студентства, у Свято-Миколаївському жіночому монастирі відбувся IV Різдвяний молодіжний форум Рівненського благочиння.

Засніженими куполами та справжнім січневим морозом зустріла обитель молодих людей, які прибули сюди, щоб обговорити важливі питання життя православної молоді Рівненщини, розповісти про свої успіхи та розділити радість світлих днів Різдва Христового.
Як і належить православним християнам, форум було розпочато зі спільної молитви: молебень на добру справу очолив благочинний церков міста Рівного та Рівненського району митрофорний протоієрей Валерій Капітанюк. Отцю благочинному співслужив ігумен Герман (Кулакевич), прес-секретар Рівненської єпархії, митрофорний протоієрей Василій Романюк, керівник єпархіального молодіжного відділу, протоієрей Роман Ігнатюк, керівник молодіжного відділу Рівненського благочиння та прибуле духовенство.
Протоієрей Валерій, вітаючи учасників форуму, побажав, щоб плідна робота молоді принесла добрі плоди і кожен зміг привезти додому не тільки гарні враження, а й частинку різдвяного добра, яке допоможе усім у зміцненні та збереженні православної віри.
Робота форуму розпочалася із висвітлення духовенством підготовлених доповідей про відомі святині, монастирі та старовинні храми Рівненщини. Виступи супроводжувалися слайд-презентацією древніх і сучасних світлин святинь нашого краю. Також учасники форуму обговорили головні події Рівненської єпархії у минулому році, поділилися враженнями від року, що минув, розповіли, яким був 2015-тий для кожного із них.
Особливе зацікавлення у форумлян викликала доповідь «Боїмося лише одного – перестати бути Церквою», у якій спростовувалася фейкова інформація про Українську Православну Церкву, що останнім часом заполонила вітчизняний медіа-простір.
Учасники форуму також мали можливість задати питання про усе, що їх цікавить, присутнім священикам та почути відповідь про наболіле з уст авторитетних представників духовенства.
День плідної роботи пролетів непомітно. На згадку про різдвяну зустріч кожному учаснику форуму було вручено подарунок від матушки ігумені Михаїли (Заяць) – гарне видання Закону Божого редакції Києво-Печерської Лаври.
Дзвінкою колядою проводжала обитель гостей. Учасники форуму роз’їжджалися неохоче, але із надією ще не раз у теплій компанії однодумців зустрітися у гостинних стінах Свято-Миколаївського монастиря.