Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Молодь Іршавського братсва відвідала тубдиспансер

Наприкінці місяця Іршавська молодіжка на чергових зборах братства підбивала підсумки прожитого місяця, складала плани на майбутнє. Після зробленого графіку на наступний місяць голова братства ієромонах Агапіт (Шпиняк) провів з молоддю лекцію на тему “Господь: Його воля і милості”. Батюшка розглянув питання про Боже милосердя, пояснивши братчикам, що Господь милостивий і завжди потрібно пам’ятати: що б не сталося треба дякувати Йому за все.

Після лекції за чашечкою чаю було вирішено відвідати Туберкологічний диспансер. З фруктами і солодощами молоді люди подалася до хворих. Господь дав цим людям нелегкий Хрест та вони здивували молодь і показали урок, підкресливши слова почуті від о.Агапіта. «На порозі лікарні ми зустріли хворого, який примусив задуматись всіх нас сказавши такі слова: “так, я хворий, мені не можна до сім’ї, хоч там вдома чекає мене донечка до якої я не можу підійти і обняти, бо маю відкриту форму туберкульозу та я дякую Богу, що я живий, що можу чути хоч по телефону мою квіточку, можу за неї молитись, просивши, щоб вона не була і не відчула ніколи того, що відчуваю я, і я вірю всім серцем, що Господь допоможе мені, хоч колись обняти мою доню, що милостю Божою я вилікуюсь. Я вірю!” Тож не лише теоретично, а і на практиці братчики дізналися про те, що милості Господні колосально великі, а від нас потрібно лиш віру, хоч маленьку з гірчичне зернятко», – наголошує голова братства, насельник Сілецького чоловічого монастиря ієромонах Агапіт.

Іршавське молодіжне братство