Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбувся благодійний концерт для людей із вадами зору

Із року в рік серця та вуста православних християн прославляють у різдвяних піснеспівах Богомладенця, Спасителя світу Іісуса Христа. Це час особливого благодатного переживання, що переповнює духовною радістю усіх, хто хоче величати смиренний прихід Спасителя у світ.

Утілення Сина Божого, за словами апостола Іоанна Богослова, стало не чим іншим, як виявом любові Божої до людей (1 Ін. 4:7-10). «Улюблені! – продовжує повчати нас апостол любові, – якщо так полюбив нас Бог, то і ми повинні любити один одного» (1 Ін. 4:7-11). Ця заповідь завжди надихає на справи любові і милосердя.
Божою милістю, із благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, у Рівненському залі камерної та органної музики 13 січня відбувся шостий різдвяний концерт для УТОСівців та людей із вадами зору. Організатором дійства, уже традиційно, була Рівненська єпархія Української Православної Церкви.
Із вітаннями з нагоди Різдвяних свят виступив протоієрей Віталій Герлінський, секретар єпархії. Він передав присутнім благословення та найкращі побажання від правлячого архієрея, владики Варфоломія, митрополита Рівненського і Острозького.
Концерт відкрив хор духовенства Рівненського благочиння під керівництвом отця благочинного, протоієрея Валерія Капітанюка. У виконанні священиків урочисто прозвучав тропар свята Різдва Христового; також отці порадували присутніх чудовими колядками. Гості свята мали можливість послухати і різдвяні піснеспіви від сестер Свято-Георгіївського подвор’я Свято-Миколаївського жіночого монастиря. Справжньою прикрасою концерту став виступ архієрейського хору «Воскресіння», який потішив слухачів неперевершеним звучанням та професійним виконанням колядок. Наймолодшими учасниками дійства були вихованці недільної школи при Свято-Троїцькому храмі с. Колоденка, які показали театралізований вертеп та привітали глядачів своїми колядками і віншуваннями.
«Нехай світить світло ваше перед людьми…», – навчав учнів Спаситель. Учасники благодійного концерту щиро намагалися подарувати світло радості Різдва Христового своїм глядачам, щоб яскравіше горів вогонь справжньої християнської любові у їхніх душах. Віримо, їм це вдалося.