Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВЕ. Іршавська молодіжка проводить акцію “Розтопи серце своїм добром”

 Прекрасного вівторкового зимового дня молодь Іршавського Іоанно-Предтечівського братства зі своїм першим візитом відвідала стареньких одиноких людей. З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора стартувала акція “Розтопи серце своїм добром”, яка буде проводитись неодноразово.

Як і завжди, молодь братства бере під свою опіку одиноких і престарілих людей міста Іршави. Недарма акція називається «Розтопи серце», бо коли старенькі тремтячі руки беруть від молоді продукти харчування тає серце у всіх… Вони такі беззахисні, щирі, наче маленькі діти. Заходячи до їхніх осель тремтить душа, хай десь навіть сморід і безлад, та це все можна виправити.

Умілі руки молоді, натхнення творити добро за кілька годин змінювали оселі людей. Братчики прали, прибирали, готували їсти та найголовніше спілкувались з людьми. Голова братства після проведеного активного дня спілкування зі старенькими узгодив з молоддю графік відвідувань цих людей. Батюшка зауважив, що колись так когось чекати будем і ми.
Трішечки нашого часу може змінити чиєсь життя, йдучи засніженими вулицями від теплоти сонця тає сніг, так і людські серця тають від простої уваги, щирості, любові, доброти.

“Завдячуючи Господу з благословення владики Феодора ми можемо стати тим маленьким промінчиком сонечка для тих стареньких-немічних людей, які дивувались, що хтось для них трудиться просто так, без оплати, без їхніх підписів у списках. Найбільша подяка від них це сльози радості від думки, що вони комусь потрібні”, – зазначив ієромонах Агапіт в слові сказаному до молоді.

Наостанок було зауважено до братчиків, щоб вони не лінувались, а віддано трудились на ниві Христовій і долучали чим більше добрих людей, які так само хочуть допомогти або тих, що знають, кому потрібно допомогти. Тож розтопімо серця знедолених, бо одне добре слово дарує надію.

Іршавське молодіжне братство