Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Парафія на честь мч. Тетяни пом’янула свого убієнного настоятеля Романа Ніколаєва

25 січня в день пам’яті святої мучениці Тетяни столична парафія на честь мучениці Оболонського благочиння відзначила своє престольне свято.

В цей день, також, виповнилось півроку з дня вбивства настоятеля цієї парафії священика Романа Ніколаєва.

За благословенням Блаженнішого Митрополита Онуфрія Божественну літургію на місці майбутнього храму під шатром намету звершив керуючий Північним київським вікаріатством  Феодосій, єпископ Боярській у співслужінні єпископа Васильківського Миколая, нового настоятеля храму священика Костянтина Лісового, благочинного Оболонського благочиння протоієрея Володимира Терещука та численного духовенства столиці.

«Символічно, що храмовий день парафії на честь мучениці Тетяни припав на півріччя з дня загибелі отця Романа, — наголосив у своєму архіпастирському слові єпископ Феодосій, — в день, коли ми молимось святій мучениці Тетяни, яку було страчено мечем у 3-му сторіччі у Римі. І водночас молимось за убієнного ієрея Романа Ніколаєва, настоятеля парафії на її честь, якого було вбито кулями у голову рівно півроку тому. І всі ці сторіччя, з перших віків християнства до наших днів, кращі сини і дочки Церкви, сповідники і мученики, йдуть до Бога, віддаючи свої життя заради Христа. Адже заради Христа отець Роман став священиком, прийняв священний сан, отримав благословення від Митрополита Київського і всієї України будувати на цьому місці святий храм на честь мучениці Тетяни. Але куля вбивці не дала йому це зробити. Велика скорбота для сім’ї, для матері і всіх нас. Але і втіха в тому, що він тепер перед Престолом Божим молиться за нас всіх. Нехай Господь упокоїть його з праведними, а нас помилує. Святе діло будівництва храму, яке він започаткував, буде закінчено. І храм мучениці Тетяни прикрасить це святе місце, в ньому молитимуться люди наступних поколінь. І скільки буде він стояти, стільки буде возноситись молитва про мир на нашій землі, і за його першого настоятеля убієнного священика Романа. Вічна йому пам’ять і Царство Небесне!»

Владика Феодосій подякував єпископу Миколаю за співслужіння, священству, дияконству, всім вірним, які прийшли цього дня помолитися за спокій душі загиблого батюшки Романа і вознести молитви святій мучениці Тетяніі та передав всім присутнім співчуття і вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блажннішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Навколо наметового храму було звершено хресний хід, а біля пам’ятного хреста було звершено молебень святій мучениці Тетяні. Не зважаючи на рясний снігопад, прочанам та гостям парафії було запропоновано поминальну трапезу та гарячий чай.

Прес-служба Київської Митрополії