Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Поліція спростувала провокативні звинувачення «свободівців» у бік УПЦ

24 січня працівники житомирської поліції виявили винного у скоєні акту вандалізму щодо майна «УПЦ КП» та спростували безпідставні звинувачення депутата партії «Свободи» у бік Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Житомирської єпархії.

12507222_671418366295182_5494699608148534692_n

Акт вандалізму по відношенню до встановленого хреста

22 січня навпроти Житомирського залізничного вокзалу було зрізано хрест, який був встановлений представниками «УПЦ КП».

Вже через два дні після події правоохоронцями було виявлено особу, винну в скоєні даного акту вандалізму. Як свідчить поліція, це чоловік, котрий не належить до жодної з релігійних конфесій. Свої дії він пояснює ненадійним укріпленням споруди і піклуванням про безпеку власну та перехожих.

Відразу у день скоєння злочину депутат міської ради від ВО “Свобода” Віктор Брокарєв звинуватив духовенство Української Православної Церкви. Провокацію від Брокарєва про те, що «підлі “москалі” (УПЦ МП) вірішили захопити землю під “рускій мір”»підхопили чи не усі ЗМІ Житомирщини.

У місцевій пресі тиражувалося повідомлення депутата, який стверджував, що до нього звернувся «владика Ізяслав з УПЦ КП» та «розповів, що священики УПЦ МП зрізали хрест, зруйнували огорожу та почали незаконне будівництво на землі Київського Патріархату і надія тільки на “Свободу”».

Наразі усі обставини з’ясовуються у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом хуліганства.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що невідомим було зрізано дерев’яний хрест, установлений представниками однієї з церков. Відповідні відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. У результаті вжитих заходів поліцейські встановили особу, причетну до вказаних протиправних дій, – 34-річного жителя Житомирського району.

Тож, усі звинувачення у бік духовенства Житомирської єпархії виявилися нічим іншим, як черговою провокацією радикалів та розкольників, спробою розпалити міжконфесійну ворожнечу та ненависть по відношенню до канонічної Православної Церкви в регіоні.