Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Петиція на захист УПЦ за короткий час отримала масову підтримку

Електронна петиція проти перепідпорядкування Києво-Печерської Лаври до «Київського патріархату» лише за півтори доби отримала масову підтримку громадян, що зобов’язує столичну владу прийняти її до розгляду.   

Дане звернення з’явилося у відповідь на провокацію, що містилася в іншій електронній петиції, оприлюдненій 7 грудня. Ініціатор останньої – Кононенко О.А. – закликав передати Києво-Печерську обитель до невизнаного світовим Православ’ям «Київського патріархату».

Не дивлячись на неприховані заклики до екстремізму і розпалення міжконфесійного протистояння, чимало ЗМІ кваліфікували підписи під петицією 7 грудня як начебто негативне ставлення громадської думки до Української Православної Церкви.

Однак, масове голосування за протилежну вимогу – припинити спроби підпорядкувати Києво-Печерську Лавру до так званого Київського патріархату – засвідчила активну підтримку українського суспільства Українській Православній Церкві, попри жорстку інформаційну війну, що ведеться проти неї.

Нагадаємо, що петиція на сайті КМДА з вимогою про передачу Києво-Печерської Лаври до «Київського патріархату», підписана за 3 доби понад 13 тисячами голосів, виявилася комп’ютерною підтасовкою.

http://church.ua/