Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

СУМИ. Відбулося урочисте відкриття духовної семінарії

13 грудня у залі Сумської обласної філармонії, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочисте відкриття Сумської духовної семінарії.

IMG_4809

Сумська духовна семінарія виникла на базі пастирсько-богословського духовного училища

Разом із Його Блаженством почесні місця у президії зайняли ректор Сумської духовної семінарії, архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент, секретар Сумської єпархії протоієрей Георгій Тарабан.

Урочистий захід відкрив вступним словом Преосвященний владика Євлогій.

Із вітальною адресою до ректора, викладачів та вихованців духовної школи звернувся голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ, єпископ Ірпінський Климент.

Під час святкового акту були зачитані численні вітання на адресу адміністрації відкритої семінарії, зокрема від Предстоятеля Руської Православної Церкви, Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, Предстоятеля Олександрійської Православної Церкви, Блаженнішого Патріарха Олександрійського і всієї Африки Феодора ІІ, Первоієрарха Руської Зарубіжної Церкви, митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона, духовних і світських навчальних закладів України, Румунії та Польщі.

Із вітальним словом виступив ієрарх Православної Церкви Молдови, єпископ Унгенський і Ниспоренський Петро.

Від міської влади семінарію із відкриттям привітав заступник Сумського міського голови Волонтирець В.М.

Вітання від Ради ректорів Сумщини оголосив її голова Васильєв А.В.

Вітання від Ради ректорів Сумщини оголосив її голова Васильєв А.В.

Вітання від Ради ректорів Сумщини оголосив її голова, ректор Сумського державного університету Васильєв А.В.

На завершення святкового акту Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся із вітальним словом до ректора, викладачів і учнів Сумської духовної семінарії. На знак Первосвятительського благословення Його Блаженство подарував духовній школі Святе Євангеліє.

Після урочистої частини відкриття Його Блаженство відвідав навчально-жиловий комплекс Сумської духовної семінарії, де освятив приміщення.

 http://church.ua/