Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію у Введенському жіночому монастирі

29 вересня, у день пам’яті святої мучениці Мелітини, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Введенському жіночому монастирі Чернівецько-Буковинської єпархії.

Його Блаженству співслужили єпископи Банченський Лонгин, Хотинський Євсевій, а також духовенство монастиря і єпархії.

Свято-Троїцький собор Введенського жіночого монастиря

Свято-Троїцький собор Введенського жіночого монастиря

Жіночий Свято-Введенський монастир у Чернівцях був організований на початку XXстоліття за сприяння митрополита Буковини і Далмації Володимира (Репти). Основним завданням обителі, як зазначалось у її статуті, стала одна з найважливіших справ християнського милосердя — догляд за хворими та піклування про них. Монахині допомагали у догляді за дітьми у дитячих притулках. Монастир діяв до 1960 року, а потім був закритий. Церковні споруди влада відібрала, а сестер переселила у Хрещатицький монастир. Через два роки обитель ліквідували остаточно, а насельниці у більшості перейшли до інших монастирів – деякі продовжували нести чернечий подвиг в миру. Свято-Введенський жіночий монастир було відновлено у 1994 році,

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся зі словом проповіді до чисельних віруючих, які зібралися цього дня за Літургією у чернівецькій жіночій обителі.

За богослужінням була виголошена сугуба молитва за мир в Україні.

По закінченні Божественної літургії Блаженніший владика звершив короткий молебень, під час якого підніс молитву до святої мучениці Мелітини. Після одпусту Його Блаженство привітав усіх присутніх зі святом та з особливими словами вітань звернувся до настоятельниці монастиря ігумені Мелітини, котра цього дня відзначає день свого небесного покровителя. Предстоятель побажав матушці благословенного довголіття та Божої допомоги у звершенні свого церковного послуху.