Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин благословив кадетів міської гімназії №2

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин узяв участь в урочистому заході Білоцерківської міської гімназії № 2, який відбувся біля Парку Слави міста. Владика благословив кадетів, що виголосили урочисту обіцянку, звернувся до присутніх з вітанням, прочитав молитви про дарування миру нашій державі та на початок навчання і окропив дітей святою водою. На заході були присутні: заступник міністра оборони України Гусєв Юрій Веніамінович, начальник Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка генерал-майор Балабін Віктор Володимирович, голова Білоцерківського клубу офіцерів «Честь» Забарський Валерій Шулімович, представники влади, ветерани Збройних Сил.

Після завершення урочистостей митрополит Августин разом з гостями відвідали храм на честь преподобного Іллі Муромця, що при військовому госпіталі.

Цього ж дня митрополит Августин очолив святкове Всенощне бдіння напередодні свята Воздвиження у Спасо-Преображенському кафедральному соборі у м. Білій Церкві. У кінці Богослужіння було звершено древній православний чин Воздвиження Хреста Господнього, історія якого сягає ІV століття. Після поклоніння Хресту владика звернувся до вірних із проповіддю.

Прес-служба Білоцерківської єпархії