Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій вшанува пам’ять покровительки Полісся

19 липня Православною Церквою молитовно прославляється пам’ять святої праведної діви Іуліанії, княжни Ольшанської. Вона народилася на Дубровиччині в ХVI столітті та являється покровителькою святого Поліського краю. Слід зазначити, що ікона святої праведної діви Іуліанії з частицею її святих мощей притягує тисячі богомольців Полісся для поклоніння їй. З нагоди цього свята керуючий єпархією митрополит Сарненський і Поліський Анатолій прибув до старовинного Свято-Миколаївського храму міста Дубровиця, в якому і звершив святкову Божественну Літургію. Архіпастирю співслужили настоятель храму – протоієрей Федір Деркач та духовенство єпархії.

Після Євангельського читання митрополит Анатолій звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, у якій, зокрема, сказав: «Сьогодні ми прославляємо пам’ять святої праведної діви Іуліанії. Ми радіємо тому, що в її особі наше Полісся має велику молитовну заступницю та покровительку. Вона наче квітка лілеї прикрашає собою райські обителі…».

По закінченню архіпастир, разом з духовенством, відслужив святковий молебень за здоров’я богомольців. Також, був звершений хресний хід зі святим образом святої Іуліанії навколо храма. На прощання владика Митрополит обдарував богомольців святими іконками. Богослужіння закінчилося многоліттям.