Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ШЕПЕТІВКА. Розкольники вкотре розповсюджують неправдиву інформацію

Управління Шепетівської єпархії Української Православної Церкви спростовує інформацію, опубліковану на сайті Хмельницької єпархії так званої УПЦ КП, щодо «переходу» релігійної громади УПЦ села Ставищани Білогірського району Хмельницької області під юрисдикцію «Київського патріархату».

У прес-службі Шепетівської єпархії повідомляють, що на згаданих в публікації зборах питання про перехід релігійної громади УПЦ села Ставищани до так званої УПЦ КП не обговорювалося.

«Як громада Української Православної Церкви, так і громада так званої «УПЦ КП» не мають власного молитовного приміщення у цьому селі. Місцевий фермер Матвієць В.П. вирішив збудувати каплицю, тому 22 травня ініціював збори, котрі визначили б приналежність майбутньої будівлі», – зазначається у повідомлені Шепетіської єпархії.

У єпархії повідомляють, що сам бізнесмен є прихильником «Київського патріархату», про що і розповів присутнім. Після виступів духовенства УПЦ та представника «УПЦ КП», відбулося голосування. Більшість – 19 із 36 присутніх – підтримали ідею належності майбутньої каплиці до юрисдикції розкольників.

Під час зустрічі жодних інших питань не піднімалося, говориться у листі. «Таким чином у селі, як і раніше, діють дві громади. Релігійна громада канонічної Української Православної Церкви і надалі несе служіння під омофором Блаженнішого Митрополита Онуфрія, та свого правлячого архієрея  Пантелеімона — архієпископа Шепетівського і Славутського».

«Подання інформації сайтом Хмельницької єпархії «УПЦ КП» про згадану подію є некоректним і сумнівним не тільки з точки зору журналістської етики, але і Святого Євангелія», – зазначається на сам кінець у документі. Оскільки неправдива інформація була передрукована у багатьох виданнях, викликала резонанс у суспільстві, в прес-службі Шепетівської єпархії висловили надію, що надалі «ЗМІ розповсюджуватимуть інформацію стосовно Шепетівської єпархії, користуючись перевіреними та чесними джерелами».

За повідомленням прес-служби Шепетівської єпархії