Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Відбувся фестиваль для інвалідів під назвою «Парафест 2015».

7 червня, у рівненському Палаці дітей та молоді відбувся фестиваль для інвалідів під назвою «Парафест 2015». Учасниками заходу, стали близько двох десятків об’єднань – комунальні, державні та інші підприємства, що пов’язані з проблемами соціалізації, адаптації, навчання та працевлаштування людей з інвалідністю.За  благословенням митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія у фестивалі взяв участь прес-секретар єпархії ігумен Герман (Кулакевич).
«Вітаючи всіх присутніх зі святом, насамперед передаю благословення керуючого Рівненською єпархією Української Православної Церкви Високопреосвященнішого Варфоломія митрополита Рівненського та Острозького. Господь по своїй праведній волі часто обмежує людину в здоров’ї, але ніколи не обмежує у спілкуванні з Ним, обділяючи можливостями – наділяє більшими талантами… Маємо приклад Всіх Святих, пам’ять яких сьогодні святкується, серед них були не тільки багаті і знатні, а були й бідні, незрячі, хромі, але це не помішало їм спастись і увійти в Царство Небесне. Тому бажаю сили вам, допомоги Божої, Його благословення, миру зовнішнього та внутрішнього, доброго здоров’я та довгих років життя!» – сказав ігумен Герман.
У рамках заходу відбулися презентації організацій та підприємств інвалідів, а також суспільних та творчих ініціатив людей з особливими потребами. Також для усіх присутніх працювали виставки творчих робіт людей з інвалідністю, майстер-класи, фотовиставка та розважальна програма для дітей. Учасники фестивалю підготували насичену концертну програму.
Фестиваль проходив на Рівненщині вперше, втім, аби сприяти соціальній адаптації людей з інвалідністю, його організатори сподіваються й надалі організовувати подібні заходи.