Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова гуманітарного відділу УПЦ про Донбас: Становище вкрай важке – люди реально вмирають від голоду

Голова Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань протоієрей Владислав Діханов, коментуючи заяву голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрія Луценка, щодо повної економічної блокади непідконтрольних Києву територій Донбасу, застеріг, що такі дії можуть призвести до трагічних наслідків.

«Через це постраждають у першу чергу райони, які знаходяться в безпосередній близькості до військових дій. У цьому плані найскладніша ситуація в буферній зоні. Там і зараз становище вкрай важке – люди реально вмирають від голоду. Дітей, звичайно, постаралися вивезти звідти, але там залишилося багато людей похилого віку, а також людей середнього віку, які не захотіли залишати свої будинки», – зазначив протоієрей Владислав Діханов.

За його словами, в зоні бойових дій зруйнована майже вся інфраструктура, гуманітарна допомога поставляється туди дуже рідко, і багато пенсіонерів, які залишаються там, фізично не можуть переїхати.

«Без прив’язки до людей заява про необхідність повної блокади непідконтрольних Києву районів Донбасу, звичайно, виглядає політично красивою – але зовсім інший вигляд набуває ця заява, якщо згадати про те, що там живуть люди, багато з яких не можуть переселитися або просто хочуть залишатися на своїй рідній землі, на якій вони народилися та прожили все життя», – підкреслює голова Відділу УПЦ із соціально-гуманітарних питань.

Заяву про те, що підконтрольні бойовикам території Донбасу чекає повна економічна та продуктова блокада Юрій Луценко зробив 2 червня, виступаючи з трибуни Верховної Ради.

Нагадаємо, що за останні сім місяців УПЦ направила 3 000 тон гуманітарної допомоги та понад 30 млн грн на допомогу мирним жителям Донбасу і вимушеним переселенцям.

Центр інформації Української Православної Церкви