Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин: Потрібно, щоб люди перестали ворогувати поміж собою та покаялись

- Те, що сьогодні відбувається в Україні, видається жахливим сном, однак нажаль це реалії. І мене, як військового священнослужителя запитують коли все закінчиться, в тому числі високі військові чини. Тому, я думаю що тут можна провести аналогію з метеорологічним прогнозом. Нормальний метереолог не скаже вам прогноз довше як на пять днів. Чому? Тому, що багато факторів впливає на погоду. Так само в Україні причина цієї трагедії має багато складових і тому є сенс казати про можливість закінчення протистояння, коли є одне бажання, щоб як скоріще наступив мир.
Те що людині не можливо, можливо для Бога. Ми знаємо, як Господь кардинально змінював ситуацію. Навіть коли це було можливо алогічно, всупереч існуючим законам розвитку подій, але кто читав Біблію, той знає, що все моживо у Бога. І тому єдина умова, щоб звершилась воля Божа, треба щоб було покаяння. Згадаймо Ізраїль, коли пішов в блуд через нечестивого царя, і коли молився пророк Ілля, то був голод і посуха на роки. І нарешті, тільки коли пройшло три роки до людей дійшло розуміння провини, і через їх покаяння Господь дав спасіння. Суспільство як організм, який має різні частини, а також має нажаль і хвороби. Але до них прозводять як зовнішні чинники так внутрішні. І коли, ми намагаємось з вами казати про зовнішні чинникі, ми забуваємо про внутрішні. Наприклад, грип і простуда, в класі захворіла половина дітей. А чому ж інша не захворіла ? Значить, залежить дуже багато від імунної системи. Так і в нас тепер. Існує доволі багато зовнішніх чинників, але чомусь ніхто не говрить про внутрішні. Тому я впевнений, як людина, щоб уникнути хвороби, повинна зміцнювати свою імунну систему, так само має і держава зазирати в середину себе. Чому? Тому, що на зовнішнє ми не можемо вплинути так, як належить. Ми можемо впливати лише на самих себе. А всі негаразди як відомо з слів Спасителя поборюється лише постом і молитвою. І щоб щось змінилось в цій ситуації накраще потрібно, щоб люди хоча б перестали ворогувати поміж собою та покаялись.