Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЗАПОРІЖЖЯ. В єпархії вже рік допомагають переселенцям, яких у регіоні майже 90 тисяч

Протягом року у Запорізькій єпархії допомагають переселенцям, яких у регіоні зареєстровано майже 90 тисяч чоловік. За благословення правлячого архієрея архієпископа Луки підтримка здійснюється на постійній основі.

Продукти та засоби гігієни для біженців збирають в супермаркетах, розповідає ієродиякон Тихон, співробітник відділу з соціального служіння та благодійності Запорізької єпархії УПЦ. «Ми регулярно розвозимо все зібране по центрам біженців в Запоріжжі та адресно», – зазначає клірик єпархії.

Переселенцям надають також духовну підтримку, в храмах Запорізької єпархії УПЦ звершуються спільні, разом з жителями Сходу, молитви про настання миру в Україні.

В єпархії просять долучатися до ініціатив: «Закликаємо запорожців не залишитися осторонь від допомоги знедоленим людям, нашим співгромадянам».

За даними управління соціального захисту населення Запорізької міськради на кінець травня 2015 року офіційно в Запоріжжі зареєстровано 24,6 тис. біженців. Матеріальну допомогу отримує понад 7 тисяч сімей переселенців. У Запорізькій області офіційно розміщено 62 296 переселенців, які приїхали з Донецької та Луганської областей. З них 8 762 – чоловіки, 18 743 – жінки, 15 578 – діти, 19 301 – інваліди та літні люди.