Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. На місці загибелі святого князя Бориса було звершено молитву

На місці загибелі святого князя Бориса було звершено молитву15 травня 2015 року парафія свв. Бориса і Гліба м. Переяслав-Хмельницький Першого Переяслав-Хмельницького благочиння відсвяткувала своє престольне свято. Хресний хід, святкову Божественну літургію та водосвятний молебень в цей день очолив благочинний Першого Переяслав-Хмельницького благочиння архімандрит Ніл (Семенець).

За Богослужінням йому співслужили: настоятель храму протоієрей Анатолій Міхневич та духовенство Бориспільської єпархії.
По завершенні літургії духовенство і народ хресною ходою пройшли до кринички, що знаходиться неподалік від храму на березі річки Альта, де було звершено водосвятний молебень. Саме тут, на річці Альті 6 серпня в 1015 р. загинув святий князь Борис.
Вітаючи присутніх з престольним святом та 1000-літтям від дня блаженної кончини Святих страстотерпців Бориса і Гліба, архімандрит Ніл (Семенець) передав поздоровлення та благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з побажанням миру в громаді, примирення в суспільстві та процвітання Державі Україні.
За благословенням митрополита Антонія основні торжества присвячені 1000-літтю блаженної кончини Святих страстотерпців Бориса і Гліба відбудуться у парафії 6 серпня 2015 року.