Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбудеться ювілейний всеукраїнський фестиваль духовної пісні “Волинський благовіст”

BJ4VPi4F[1]Цей фестиваль уже має свою історію, постійних учасників і гостей. І, звичайно, глядачів, які не просто потішаться прекрасним духовним співом, а й можуть внести і свою лепту у добру справу. Благою, доброю звісткою були слова архангела Гавриїла Пріснодіві Марії, що вона народить Спасителя цього світу. А Бог, як каже Святе Письмо, це Любов. Любов і милосердя – це ті почуття, котрі, за словами митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, й рухають організаторами та учасниками фестивалю “Волинський благовіст”.

Кожного разу під час фестивалю збирають пожертви. У минулі роки віруючі люди щедро жертвували на сиріт, нужденних, хворих… Позаторік на фестивалі зібрали 250 тисяч гривень, які передали нужденним. Торік фестиваль не проводили, бо в Україні тривала неоголошена війна… Миру у нашій державі досі нема. Але Церква завжди з тими, кому важко, тому під час цьогорічного фестивалю “Волинський благовіст” збиратимуть кошти для дітей з волинських родин, у яких батьки загинули в АТО.

Фестиваль відбудеться 7 червня цього року. Участь у ньому візьмуть відомі українські артисти, зокрема Павло Дворський, Волинський народний хор та хори храмів Волинської єпархії УПЦ. Відбуватиметься фестиваль на Театральному майдані Луцька, гала-концерт відбудеться в обласному драматичному театрі.

За благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта пожертви для дітей, батьки яких загинули в АТО, збиратимуть і в усіх храмах єпархії.