Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Угринівське свавілля: Розкольники дали тиждень на виселення священика УПЦ і його родини

Як стало відомо редакції порталу “Про Церкву”, міжконфесійні пристрасті в селі Угринів, що на Волині, перейшли на новий етап. Настоятеля,  захопленого представниками УПЦ КП,Свято-Хрестовоздвиженського храму села Угринів протоієрея Ростислава Сапожника разом з дружиною і двома неповнолітніми дітьми збираються виселити з “церковної” хати, в якій родина прописана вже понад 17 років.

Вже традиційно, “акцію з “виживання” священника з села” підтримує місцевий фермер і за сумісництвом – депутат Волинської обласної ради, Андрій Турак. Однак, цього разу на подвір’я оселі Сапожників у вихідний день – в суботу 23 травня 2015 року, навідались представники місцевої сільради та землеміри. Без будь-яких оголошень чи попереджень, непрохані гості почали вимірювати землю, повністю ігноруючи прохання отця Ростислава про пояснення щодо того, що відбувається.

Як повідомив сам протоієрей Ростислав, в обхід усіх законодавчих норм, прихильники Київського Патріархату, на чолі з Андрієм Тураком,  хочуть виселити його разом з родиною з будинку, в якому вони прописані понад 17 років і в якому віднедавна звершуються богослужіння вигнаної з власного храму громади Української Православної Церкви. Більше того, незрозумілим чином, в рейдерів є на руках усі документи, в яких і земля і будинок передані у власність УПЦ КП. На виселення священику та його родині дали тиждень.

Нагадаємо, міжконфесійний конфлікт в селі Угринів триває вже близько року. Протягом цього часу віряни, які лишились вірними Українській Православній Церкві постійно відчувають утиски збоку прихильників УПЦ КП і особисто зачинщика розколу – Андрія Турака, який погрожує людям звільненнями та іншими проблемами. До самого отця Ростислава рейдери навіть застосовували фізичну силу. На те, що відбувається в селі, ні районна ні обласна влада воліють не звертати уваги, вважаючи конфлікт суто релігійним.