Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Відбулась презентація наукового збірника «Verbum Domini»

Викладач ВДС протоієрей Олександр Федчук, за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта взяв участь у презентації наукового збірника «Verbum Domini», що містить статті українських і польських науковців на тему функціонування релігійної лексики у суспільстві.

Захід відбувся у рамках проведення днів науки у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, а його організаторами стала кафедра прикладної лінгвістики СНУ. Отець Олександр передав науковцям і студентам університету вітання від керуючого єпархією та ректора ВДС і побажав їм Божого благословення у подальших дослідженнях різноманітних релігійних текстів.

Священик також зауважив на тому, що Волинська єпархія УПЦ бере активну участь у популяризації текстів Священного Писання, прикладом чого є видання єпархії: факсиміле древніх Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря, а також Новий Завіт українською мовою. Крім цього протоієрей Олександр Федчук згадав про щорічні наукові конференції, що проводяться на базі ВДС та запросив представників кафедри надалі брати участь у них.