Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. У єпархії створено Церковно-архітектурну Комісію

1 травня розпорядженням митрополита Вінницького і Барського Симеона у Вінницькій єпархії створено Церковно-архітектурну Комісію.
Комісію створено «для врегулювання питань, які виникають у Вінницькій єпархії з будівництва та ремонту храмів, інших церковних та церковно-адміністративних споруд, відповідності їх зовнішнього вигляду православній церковній традиції, ремонту древніх храмів і поновлення ікон та іконостасів, які мають культурно-історичну цінність, а також для сприяння у вирішенні питань, пов’язаних з оформленням будівельної та реставраційної документації парафій у відповідності із чинним законодавством». Керівником Комісії призначено архімандрита Єлеазара (Єгорова). До складу комісії увійшли єпархіальний архітектор Олександр Танасійчук та священики, які мають досвід храмобудівництва, — архімандрит Єнох (Торак) і протоієрей Валерій Швець.
Під час спілкування із членами новоутвореної комісії Архієрей окреслив усі напрямки її діяльності і наголосив, що надалі, згідно з його Розпорядженням, виконання усіх будівельних, реставраційних та ремонтних робіт у храмах та будівлях, які належать релігійним громадам, будуть розпочинатися тільки після погодження їх Комісією та затвердження Єпархіальним Архієреєм.
Першим дорученням, яке митрополит Симеон надав єпархіальній Церковно-архітектурній Комісії, було визначити стан церковної будівлі і перелік необхідних робіт у с. Глухівці Козятинського благочиння, куди члени комісії направилася разом із настоятелем священиком Валерієм Гуменюком. Найближчим часом результати перевірки, здійсненої Комісією, будуть розглянуті митрополитом Симеоном.
Прес-служба Вінницької єпархії