Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ: Церква хоче припинення війни

28 травня за рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви та за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в Українському домі відбулася наукова конференція «Спадщина святого Володимира: Церква, держава, суспільство». Організатором заходу, присвяченого 1000-річчю кончини святого рівноапостольного великого князя Володимира, виступила Київська духовна академія і семінарія Української Православної Церкви.
Перед початком конференції в холі Українського дому Предстоятель УПЦ провів брифінг з вітчизняними ЗМІ. Зокрема, Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав: «В цьому році ми святкуємо 1000-літній ювілей кончини святого Володимира. Для нашої землі святий князь – людина рівна апостолу. Конференція, яку сьогодні ми проводимо присвячена саме цій події. Її назва: «Святий Князь Володимир: Церква, Держава, суспільство». Ми будемо вивчати, які справи творив святий князь, тому що діяльність, яку він вершив під час свого життя дала нам імпульс, дала нам енергію, для того щоб створити благородну, красиву, мужню, сильну державу, яка прославилась у віках, яка, я вважаю, і сьогодні подолає всі негаразди.
На запитання журналістів, чому під час нагородження Президентом військових званням Героя України у стінах парламенту 8 травня Предстоятель і єпископи УПЦ не піднялись зі своїх місць Митрополит Онуфрій відповів: «Мій вчинок, який мав місце 8 травня цього року у Верховній Раді, не був зневагою до героїв України – я їх люблю і поважаю, це дійсно великі люди. Цей вчинок був знаком, символом того, що наша Церква хоче припинення війни. Про це ми говоримо на всіх рівнях. І будучи в Росії недавно, я теж про це говорив, звертався до влади Росії, щоб вони приклали всіх зусиль задля припиненя війни. Це є позицією нашої Церкви».