Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ зустрівся із сиротами та дітьми загиблих воїнів АТО

1 червня, у День захисту дітей, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія із сиротами інтернатів Київщини та дітьми українських воїнів, які загинули під час бойових дій на сході України. Разом із Його Блаженством привітати дітей зі святами прийшли Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Синодального інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, єпископ Васильківський Миколай, а також духовенство Київської єпархії.

Вітаючи молоде покоління та всіх присутніх із днем Святого Духа, Його Блаженство сказав, що Церква молиться за упокій душі всіх воїнів, котрі віддали своє життя за Вітчизну, а також за всіх дітей, які загинули на Донбасі протягом АТО.

Звертаючись до юних учасників зустрічі, Блаженніший владика побажав усім миру, добра, міцного здоров’я, заступництва Печерських святих і Всесильного Покрову Пресвятої Богородиці. Після привітань Блаженніший Митрополит Онуфрій благословив дітей і вручив їм подарунки.

У свою чергу, учасники дитячих церковних хорів Києва виконали для Предстоятеля святкові піснеспіви та духовні пісні.