Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Предстоятель УПЦ очолив богослужіння престольного свята монастиря “Леорда”

26 квітня Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Святих Жон-Мироносиць жіночому монастирі «Леорда» Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Його Блаженству співслужили митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій; єпископи: Хотинський Євсевій, Івано-Франківський і Коломийський Тихон, а також духовенство обителі.

За богослужінням церковних нагород були удостоєні будівничий обителі протоієрей Василій Ковальчук – права носіння другого хреста – і настоятельниця монастиря ігуменя Сусанна (Кермач) – права носіння хреста з прикрасами.

Під час Літургії Предстоятель звершив священицьку хіротонію над кліриком Чернівецько-Буковинської єпархії протодияконом Георгієм Ковальчуком.

Наприкінці богослужіння Блаженніший владика нагородив благодійників монастиря церковними відзнаками, а також звернувся до духовенства, сестер і парафіян обителі, привітавши всіх із престольним святом.

church.ua