Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВАСИЛЬКІВ. До монастиря перенесено список чудотворної ікони Божої Матері «Іверська»

25 квітня до храму на честь мучениці Татіани монастиря преподобної Анастасії Київської (села Ковалівка, Васильківського району Київської області), сонмом архієреїв та духовенства було перенесено список чудотворної ікони Божої Матері «Іверська».

Список чудотворного образу ікони Божої Матері «Іверська» було написано на Афоні та привезено до Ковалівки зі святої Гори в серпні 2014 року. Рік ікона перебувала у храмі на честь Різдва Божої Матері села Ковалівка, поки у монастирі готували для ікони кіот.

Цього дня в храмі на честь Різдва Божої Матері було звершено святкову літургію. За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія літургію очолив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Архіпастирю співслужили: митрополити — Білоцерківський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон , Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим; єпископи — Васильківський Миколай та Золотоношський Іоанн, секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук і численне духовенство.

Також, після перенесення ікони митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел освятив пам’ятник святій мучениці Татіані, що був встановлений біля монастирського храму на честь мучениці з нагоди 20-річчя заснування обителі.

Цього ж дня фундатор та ктитор святої обителі на честь преподобної Анастасії Київської, Тетяна Володимирівна Засуха святкувала свій День народження.

Митрополит Павел поздоровив Тетяну Володимирівну зі святом та передав родині Засух первосвятительське благословення, поздоровлення та подяку за багаторічні труди заради процвітання Церкви Христової від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.