Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ звершив чернечий постриг глави Адміністративного апарату Митрополії

20 березня храмі на честь преподобного Феодосія Печерського в Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чернечий постриг глави Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрея Володимира Коцаби та студента Київської духовної академії І курсу Івана Полякова.

Протоієрея Володимира в постризі названо Віктором (на честь мученика Віктора), а Івана Полякова — Агафодором (на честь священномученика Агафодора Херсонеського). Духовним восприємником ієромонаха Віктора став архімандрит Серафим (Петручик), а ченця Агафодора — духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук).

На чинопослідуванні були присутні: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм архієреїв УПЦ, секретар Київської єпархії по місту Київ протоієрей Віктор Іващук, секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, духовенство Києва та парафіяни обителі.

Звертаючись до новопострижених, Його Блаженство сказав: «Сьогодні ви прийняли ангельський чин. Ви присвятили себе на всеціле служіння Богу. Господь похваляє людину, коли вона приходить до Нього, і приймає людину в будь-якому віці і в будь-якому стані. Приймає і того, хто приходить до Нього на схилі віку, і приймає тих, хто приходить в ранньому своєму віці — в юності. І, напевно, найбільше, що ми можемо принести Богові в жертву — це свою юність. І коли буде важко, згадуйте, що ви маєте все для подолання цих тяжкостей. Найсильніша зброя для ченця — це смирення. Бог дає смиренним благодать. У першу чергу потрібно упокорити себе перед Богом: що Бог пошле, за все потрібно Йому дякувати. Допомоги Божої вам на вашому шляху».

На завершення усі присутні привітали ченців та побажали їм в Бозі спасіння.