Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Поліський край оплакує загиблих воїнів

7 лютого згідно благословіння керуючого єпархією митрополита Сарненського і Поліського Анатолія настоятель Свято-Пантелеймонівського храму села Миляч, Дубровицького району Полісся священик Микола Якимець, прийняв участь у похованні воїна – старшого солдата Івана Охмак, котрий проходив службу водієм польового вузла зв’язку військової частини В 4673 та загинув під Дебальцевим, виконуючи Указ Президента України П.Порошенка, щодо захисту своєї Держави.

В надгробному слові, отець настоятель сказав: «Кожен воїн виконуючи Указ Президента, щодо збереження територіальної цілісності України, виконує свій громадянський і військовий обов’язок. Церква разом із рідними оплакує смерть воїна та просить у Бога прощення йому гріхів, а душі – безсмерття».

Також, 3 лютого було звершено чин поховання над воїном – сержантом Олександром Ярмолич. Загиблий проходив службу у 80-ій аеромобільній бригаді у Луганській області. Чин поховання звершили: настоятель Свято-Покровського храму села Велюнь, Дубровицького району протоієрей Олександр Деркач та настоятель Свято-Пантелеймонівського храму села Миляч, Дубровицького району священик Микола Якимець. У надгробному слові протоієрей Олександр процитував слова керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Анатолія, митрополита Сарненського і Поліського: «Всі ми – громадяни нашої Держави, являємося заручниками тяжких обставин, в яких опинилася наша Держава та її нарід Божий. Ми чекаємо мудрого вирішення Президентів України та Росії, щодо врегулювання ситуації на Сході України. Рани кровоточать на тілі нашої Держави, рани кровоточать на тілі народу України, рани кровоточать і на тілі Святої Церкви. Я прошу у Бога милосердя, щодо нашої Батьківщини та її людей.

Плачуть матері над тілами своїх синів, плачуть діти над тілами своїх батьків. Ми просимо всіх, хто озлобився проти нас, навернутися в своїх почуттях любові та співчуття до людей України. Надіємося, що беззаконня, ворожнеча та вбивства припиняться згідно молитов матерів наших і сліз дітей наших. Вічна пам’ять убієнним.»- сказав митрополит Анатолій.