Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. На Престольне свято нижнього храму парафії Всіх Волинських Святих прибули святині зі Святої Гори Афон


6 лютого, день пам’яті святої блаженної Ксенії Петербурзької, парафія Всіх Волинських Святих святкує престольне свято нижнього храму.
Святкування усугубляється тим, що до храму прибули святині Гори Афон. Серед яких ікона Святого Сімейства, яка подарована нашій рівненській землі та мощі різних святих привезені для поклоніння монахами святогорцями.
В цей день у храмі блаженної Ксенії було звершено дві Божественних літургії. Ранню літургію очолив настоятель Миколаївського храму с. Сапожин Корецького району протоієрей Олександр Степанюк.
Пізню літургію очолив секретар Рівненської єпархії протоієрей Віталій Герлінський.
За літургією молилися за мир та спокій в нашій Українській Державі, про припинення розколу нашої Святої Соборної Апостольської Церкви.
Святкування завершилося традиційно молебнем з обходженням навколо храму. Учасники хресної ходи з усіма святинями піднялися у верхній храм, де і було завершено молебень. Протоієрей Віталій звернувся до присутніх зі словом повчання: «Незважаючи на те, що блаженна Ксенія проживала за багато кілометрів від нашого краю, що нас розділяють кордони, а особливо в теперішній час злоба і ненависть ділить наші братні державі, наш народ почитує цю Блаженну Старицю. І ми дивлячись на Її життя, духовну мудрість та любов повинні зараз, як ніколи, проявляти свою християнську любов одне до одного, берегти свою віру, єднатися разом біля своїх храмів, щоб встояти в тих випробуваннях, які послав нам Господь.»
Настоятель протоієрей Михаїл Жаровський подякував духовенству та всім присутнім за спільну молитву, любов до їхнього храму, та до нього особисто.
Зі словом привітання звернувся схимонах Гавріїл насельник скита святої праведної Анни, що на горі Афон, який побажав миру Україні, благословення Божого всім присутнім та допомоги від святої ікони, яку вони подарували рівненській землі.