Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Клірик єпархії взяв участь у святкуванні звільнення міста Орджонікідзе від німецько-фашистських загарбників


71 рік тому бійці 8-ї гвардійської армії під командуванням генерала Чуйкова вели запеклі бої за територію Нікопольщини. 4 лютого 1944 року місто Орджонікідзе було повністю звільнене від ворога. Ця перемога далася дорогою ціною – майже 2 тисячі солдат, офіцерів, партизан прийняли останній бій за рудник імені Орджонікідзе, селище Гірницьке, Первійські Хутори, Чортомлик, Олександрівку.

4 лютого 2015 року відбувся траурний мітинг, в якому взяли участь заступник міського голови Тетяна Володимирівна Ходосовська, керівники підприємств, установ та організацій, учні середньої загальноосвітньої школи № 2 та благочинний Нікопольського району та міста Орджонікідзе протоієрей Володимир Качан.

Мітинг-реквіємПротоієрей Володимир відслужив на Братській могилі заупокійну літію за загиблими визволителями та виступив із повчальним словом, у якому зазначив: «Вічна пам’ять та слава героям. Вони стоять перед Богом на високому п’єдесталі заповіді: “Немає більше від тієї любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх“.

Сьогодні ми схиляємо голову перед світлою пам’яттю тих, хто ціною власного життя зупинив фашистську навалу, хто віддав його заради того, щоб ми могли народитися та жити. Бажаю вам здоров’я та миру і нехай наш край ніколи не знає жахіть, які несе з собою війна».