Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. На потреби інтернатів Донеччини було спрямовано частину коштів, зібраних під час благодійного концерту

«По тому пізнають, що ви учні Мої, коли любов матимете між собою», – сказав Господь. А християнська любов особливо проявляє себе у випадках коли допомоги потребують страждаючі. Нині від війни на сході нашої Держави потерпає багато людей, допомоги як духовної так і матеріальної потребують українські військові, які там відстоюють територіальну цілісність України, місцеві мирні мешканці. Особливо болячим є той факт, що ця війна зробила сиротами вже багато українських дітей. І Церква, звісно не стоїть осторонь. Священнослужителі і віруючі Волинської єпархії сповнені бажання допомагати і ця допомога здійснюється.

Так за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук здійснили поїздку на Донецької єпархії де відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру де нині перебувають і  діти-сиріти, що втратили батьків під час війни. Для потреб Лаври та сиротинців Донеччини волинські священики привезли понад 100 тисяч гривень. Вони також мали зустріч із намісником Свято-Успенської Святогірської Лаври вікарієм Донецької єпархії архієпископом Арсенієм.  У Лаврі  волинські священики також взяли  і участь у Богослужінні.

У місті Красний Лиман поблизу Свято-Успенської Святогірської Лаври священики Волинської єпархії також відвідали схиєпископа Аліпія. Цей архієрей свого часу відкривав та відновлював Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Варто зауважити, що на потреби інтернатів Донеччини було спрямовано частину коштів, зібраних під час 21-го Різдвяного благодійного  концерту.

Загалом на  потреби української армії Волинська єпархія спрямувала вже більше мільйона гривень. Здійснюється особлива духовна і матеріальна опіка над родинами загиблих у зоні АТО. У цій царині буде налагоджена і співпраця між Волинською і Донецькою єпархіями нашої Церкви.

Волинські священики також вручили владикам Арсенію і Аліпію, Харьківському владиці Онуфрію, та Ізюмському владиці Єлесию  факсимільні видання Волинської єпархії – Луцькі Євангеліє та Псалтир XIVстоліття.