Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Священик прочитав профілактичну лекцію на тему «Сквернослів’я» в спеціалізованій школі №6

4 лютого заступник голови Свято-Успенського духовно-просвітницького центру ієрей Іоанн Шемедюк в Комунальному закладі «Навчально – виховне об’єднання № 6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» прочитав профілактичну лекцію  для учнів 9 – Б класу на тему «Сквернослів’я».

В сьогоднішній день це досить актуальна тема, оскільки, багато молоді під час спілкування використовують чимало нехороших слів. Та мало хто розуміє, що цим самим він руйнує особисте здоров’я: фізичне і духовне та виливає цю нечистоту на оточуючих.

В ході зустрічі молодь переглянула слайди, дізналася історію походження поганих слів, їх первинне використання (цими словами призивали злих духів), причини та наслідки лихослів’я та багато ін. Під час бесіди всі з захопленням переглянули відео «Вплив слів і думок на воду», в якому можна було побачити, як погані слова негативно і руйнуюче впливають на склад води, і навпаки, хороші ─ приносять гармонію і наповнюють воду хорошою енергією. Це дуже важливо знати, оскільки, організм людини на 70-90% складається з води. І тому, хто себе агресивно поводить або використовує скверні слова, той в першу чергу руйнує себе, свій організм і разом з тим негативно впливає на своїх ближніх.

На завершення зустрічі учні зробили висновки з прослуханої лекції та змогли задати питання священику. В свою чергу класний керівник зазначила: «Ми будемо дуже раді, якщо в майбутньому у нас буде більше таких хороших, повчальних бесід. І тому, запрошуємо вас, при можливості завітати до нашого класу, та поспілкуватися з учнями на інші актуальні теми, які турбують наше суспільство в сьогоднішній».