Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. До дня визволення міста від німецько-фашистських загарбників у кафедральному храмі молились за спокій душ загиблих воїнів

2 лютого виповнюється 71 рік з того дня, як Луцьк був визволений від німецько-фашистських загарбників. З нагоди цієї дати у Свято-Покровському кафедральному храмі, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, була відслужена заупокійна Літія за спокій душ воїнів, які віддали свої життя за звільнення України та перемогу над нацизмом у ІІ Світовій війні а також усіх тих українських воїнів, які віддали життя за рідну землю вже у наші дні.

Богослужіння очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, якому співслужив сонм священнослужителів Луцька. За богослужінням молились ветерани міста.

«Дорогі ветерани, сьогодні ми згадуємо визволення нашого міста Луцька від німецько-фашистських загарбників. День звільнення дійсно був радісним днем. Два мої діди були на фронтах Великої вітчизняної війни, один загинув у перші дні війни, а інший Божою милістю повернувся живим. Сьогодні ми піднесли наші молитви за тих, хто віддав життя за нашу рідну землю, за визволення Луцька від німецько-фашистських загарбників, за усіх ветеранів, які відійшли у Вічність. Нехай упокоїть їх Господь в оселях праведних», – сказав секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

«Дорогі ветерани, дозвольте переказати голові Луцької міської організації ветеранів України Валерію Яковичу Севрюкову, усім вам благословення і вітання від нашого владики митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, який повсякчас про вас пам’ятає і за вас молиться. І дозвольте від нашої Волинської єпархії вручити вам подарунки до Дня визволення Луцька – продуктової набори», – сказав, звертаючись до присутніх голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Протодиякон Ігор Савієвський виголосив Многоліття і священнослужителі та хор студентів ВДС проспівали на адресу ветеранів улюблене нашими вірянами Волинське многолітня.

Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук також вручили ветеранам продуктові набори.