Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БЕРДИЧІВ. У виправній колонії №70 молилися за мир та єдність в України

Тридцятого січня настоятель Святого Василія Великого домового храму на території Бердичівської виправної колонії (№ 70) протоієрей Зіновій Ромах, голова пенітенціарного єпархіального відділу, звершив молебень із Акафістом Пресвятій Богородиці.

В  церкві зібралися засуджені, щоби піднести свої молитви за мир та єдність в Україні, за краще майбутнє нашої держави, за спокій і злагоду на землі. «Війна на східних рубежах України нікого не залишає байдужим, – говорять чоловіки, які відбувають покарання в установі максимального рівня безпеки. – Тож наші молитви – про збереження мирного неба над Україною та її щасливу долю».

Після спільної молитви священик звернувся до засуджених зі словами духовної настанови, побажавши миру і спокою, терпіння та сил духовних і тілесних, взаєморозуміння та любові до ближніх: «Посилимо свої молитви за мир, злагоду і благополуччя України та її народу! Піднесемо молитви за упокій загиблих воїнів-захисників, які віддали свої життя за нашу Батьківщину. Покаяння і смирення – це шлях до спасіння… Нехай Господь благословить нас миром!»

Спілкування настоятеля Святого Василія Великого домового храму протоієрея Зіновія Ромаха з мешканцями Бердичівської виправної колонії (№ 70) продовжилося в кімнаті психоемоційного розвантаження та релаксації. Засуджені прослухали лекцію «Ставлення Православної Церкви до суїциду». Під час розмови піднімалися питання про життя як дар Божий, Таїнства Хрещення, Сповіді і Святого Причастя, смертний гріх самогубства, звернення до Бога й зцілення вірою. Такі співбесіди і духовна підтримка допомагають тим, що оступилися, переосмислити своє життя, намагатися жити за Божими Заповідями й зрозуміти, що найбільші скарби – духовні. Адже сказано у Святому Письмі: «Праведний вірою жити буде…»

 

Прес-служба Бердичівського благочиння.