Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГОРАД. Архієпископ Іоасаф передав медикаменти військовому госпіталю для лікування поранених в зоні АТО

18 лютого  архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф відвідав Кіровоградський обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни. Владику супроводжували секретар єпархії прот. Роман Кондратюк, клірики Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці та храмів міста Кіровограда.На теперішній день у госпіталі знаходяться на лікуванні, окрім ветеранів та афганців, поранені солдати та офіцери Збройних Сил України, які брали участь в АТО, у кількості 56 чоловік.
В актовій залі, де зібралися головний лікар закладу Сябренко Геннадій Петрович, персонал та пацієнти лікарні, духовенством був відслужений заздравний молебень з особливими проханнями за встановлення миру в Україні.
Звертаючись до присутніх, владика зазначив: «Насамперед я хочу звернутися до медперсоналу зі словами щирої подяки за те, що ви робите щодня, за ваше віддане служіння кожній людині, яка потребує допомоги, за ваш подвиг, який часто залишається не оцінений, проте за який, ми віримо, щедро нагородить Господь.
Увага Православної Церкви до медичної галузі, дедалі ближча співпраця в наші дні, свідчить про спільні цілі, до яких направлена наша з вами діяльність, а саме духовне та тілесне здоров’я громадян. У цьому напрямку ми переслідуємо бажання виконати головні заповіді Господа про любов та служіння ближньому. Ми усі разом покликані своїм служінням зменшити страждання людини.
Досвід більшості лікарень нашого міста свідчить про велику користь тісної співпраці Української Православної Церкви з місцевими медичними закладами. Майже у всіх лікарнях є домові храми або молитовні кімнати, в яких хворі отримують духовну підтримку та допомогу для успішного подолання хвороб та вдалого лікування. Адже зцілення – це завжди процес двохсторонній, який починається із зусиль людини і, в першу чергу, самого лікаря, а труди людські особливо успішні, коли їх супроводжує допомога Божа.
Сьогодні ми всі спостерігаємо трагічні події в історії нашої країни. І безпосередніми свідками та учасниками цих подій є ви – воїни, які знаходяться в цьому медичному закладі на лікуванні та реабілітації.
Наразі немає більш важливого питання, ніж мир на нашій Українській землі. Сподіваємося, що з ласки Божої кров перестане проливатися в Донецьку, Луганську, інших містах, інформаційні повідомлення з яких, напевно, нікого з нас не залишають байдужими. За кожною Літургією ми молимося про мир
на нашій землі і віримо, що Господь чує молитви, хоча і попускає скорботи. Історія вчить нас, що Господь попускає війни, скорботи, страждання, і для кожного це є випробуванням — і для тих, хто безпосередньо страждає фізично, і для тих, хто страждає морально, духовно. А для Церкви часи народного горя — це час особливої молитви. Тому Українська Православна Церква не перестає звершувати щоденний молитовний подвиг про припинення кровопролиття».
В благословення госпіталю, для майбутньої молитовної кімнати, Владика Іоасаф подарував ікону Божої Матері «Троєручиця», як символ опіки Бога та Пресвятої Богородиці над знедоленими людьми.
Для лікування та відновлення фізичного стану бійців, які отримали поранення під час участі в АТО, Владика передав необхідні медикаменти на суму близько 30 тисяч гривень. Частину коштів, необхідних на придбання ліків, було зібрано прихожанами храмів Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви.