Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ передав гроші зібрані з допомогою благодійної акції для будинку дитини на Донбасі

5 лютого Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій в предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі зустрівся з організаторами благодійної акції «Наша лепта» та головним лікарем будинку дитини «Антошка» (місто Краматорськ, Донецька область) Анатолієм Романовим.

У зустрічі взяли участь: куратор благодійного проекту єпископ Васильківський Миколай, керуючий Південним київським вікаріатством, керівник проекту протоієрей Володимир Косточка, благочинний Печерського благочиння, організатор заходу Валентина Калашнікова.

Його Блаженство подякував Анатолію Олексійовичу за старанні труди на благо дітей в умовах військового конфлікту: «Ви дійсно несете подвиг у Вашому закладі. Адже незважаючи ні на що, Ви не кидаєте дітей напризволяще, а продовжуєте піклуватися про них». Блаженніший Митрополит Онуфрій особисто передав будинку дитини «Антошка» кошти, зібрані під час проведення благодійної акції «Наша Лепта», а проект зібрав 35 000 грн. В Краматорському будинку дитини наразі знаходиться більше 100 дітей, віком до чотирьох років – сироти, інваліди та важко хворі діти.

У свою чергу Анатолій Олексійович передав в особі Блаженнішого владики подяку всій Українській Православній Церкві за благодійну допомогу від колективу Краматорського будинку дитини «Антошка».

Нагадаємо, різдвяний благодійний ярмарок-аукціон «Наша лепта» відбувся в галереї «Соборна» 27 грудня 2014 року. «Наша лепта» – це благодійний проект, в якому взяли участь всі – від вірян до Предстоятеля Української Православної Церкви. Під час проведення благодійної акції збирались кошти на лікування дітей, які постраждали в східних регіонах України, а також для дітей, що за складних економічних обставин залишились сам на сам із тяжкими та невиліковними хворобами.

Організаторами проекту виступили Південне київське вікаріатство, Печерське благочиння та храм на честь святителя Миколая Чудотворця при Київській міській лікарні №17. У ярмарку взяв участь і новий православний журнал «Направо». Усі кошти від продажу журналу на благодійному ярмарку колектив передав в якості благодійного внеску. Колектив програми «Православний вісник» вніс свою лепту, передавши організаторам акції дитячі книжки.

У проекті взяли участь парафії храмів м. Києва, серед яких:

- Спасо – Преображенський храм ( Повітрофлотський проспект)
- Храм Архистратига Божого Михаїла (Академмістечко)
- Храм свт. Григорія Богослова (4-а лікарня, Соломя`нка)
- Храм прп. Сергія Радонезького (вул. Уманська)
- Храм прп. Серафима Саровського (Пуща – Водиця)
- Свято — Вознесенський храм (Деміївка)
- Храм. прп. Романа Солодкопівця (вул. Лабораторна)
- Храм блаж. Ксенії Петербурзької (вул. П. Запорожця)
- Храм свт. Миколая Чудотворця при інституті ім. Амосова
- Храм на честь ікони Божої Матері «Казанської» при Національному науковому центрі радіаційної медицини
- Храм прп. Марії Єгипетської (7-й Пологовий будинок)
- Храм на честь ікони Божої Матері «Стягнення загиблих» (вул. Народна/Клінічна)
- Храм на честь Трьох Святителів (Святошине), та інші.

А також небайдужі мешканці міст Суми, Біла Церква, Хмельницький, Полтава.

Під час проведення акції відбувався збір одягу для дорослих та дітей, продуктів харчування для вимушених переселенців зі сходу України. За місяць роботи проекту було зібрано близько 2 тон одягу, частину з якого реалізовано під час благодійного ярмарку. Іншу в два етапи передано до Центру гуманітарної допомоги при Синодальному відділі з благодійності та соціального служіння Української Православної Церкви. Дитячий одяг, іграшки та продукти харчування відвезено до культурно-оздоровчого центру «Джерело», що в Пущі–Водиці, де перебуває близько трьохсот переселенців, серед яких 120 дітей. «Наша лепта» — це лепта тих, хто долучився до цієї акції. Дякуємо усім, хто приєднався до доброї справи, яку ми зробили разом.