Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. 85 тисяч гривень на закупівлю медичного обладнання передала єпархія обласному госпіталю інвалідів війни


4 лютого митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав обласний клінічний госпіталь для інвалідів Вітчизняної війни. Метою візиту була передача коштів, зібраних духовенством та мирянами Вінницької єпархії УПЦ для придбання багатофункціонального комплексу «Акватракціон», який застосовується зокрема для лікування складних травм та захворювань хребта.
Наприкінці минулого року керівництво госпіталю звернулося до єпархіального управління з проханням про надання матеріальної допомоги на придбання нового обладнання, зазначивши, що воно буде використовуватися для лікування та реабілітації учасників АТО, яких направляють до госпіталю.
Духовенство та віруючі єпархії відгукнулися на прохання лікарів і зібрали у храмах єпархії 85 тисяч гривен. Ці кошти митрополит Симеон передав начальнику госпіталю В.В. Бабійчку. Архієрей побажав скорішого видужання усім учасникам АТО та ветеранам Вітчизняної війни, які лікуються у госпіталі. Владика висловив сподівання, що за допомогою сучасного медичного обладнання лікування цих людей буде проходити швидше та ефективніше.
Прес-служба Вінницької єпархії