Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. Делегація ВДС взяла участь у торжествах з нагоди Актового дня Полтавської місіонерської духовної семінарії

12 лютого, коли Православна Церква відзначає Собор вселенських учителів і святителів Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоуста, є Актовим днем Полтавської місіонерської духовної семінарії. Адже семінарський храм цієї духовної школи освячений саме на честь цих трьох найшанованіших у православному світі Отців Церкви.

За благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, участь у торжествах з нагоди Актового дня ПМДС взяла і делегація ВДС у складі ректора ВДС протоієрея Рустика Капауза та викладачів  – голови Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрея Валентина Марчука та протоієрея Богдана Линника.  Сама семінарія знаходиться у місті Комсомольськ на Полтавщині.

Божественну Літургію в день престольного свята у семінарському храмі Трьох святителів звершив ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії митрополит Полтавський і Миргородський Филип. Владиці співслужили віце-ректор архімандрит Веніамін (Погребной), ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, голова Інформаційно-просвітницького відділу  Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, викладачі семінарії, викладач ВДС протоієрей Богдан Линник.

Після прочитання Євангелія проповідь, з благословення митрополита Филипа, виголосив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

 

По завершенні Літургії владика Филип привітав присутніх зі святом та подякував гостям за те, що вони прибули розділити із викладачами та студентами Полтавської місіонерської духовної семінарії радість Актового дня і престольного свята.

У свою чергу ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз переказав вітання від керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, викладачів та студентів ВДС. Отець Рустик також підніс у дарунок Полтавській місіонерській духовній семінарії факсимільні видання Волинської єпархії – Луцькі Євангеліє та Псалтир XIVстоліття.

У свою чергу ректор ПМДС митрополит Полтавський і Миргородський Филип подякував отцю Рустику за плідну співпрацю між Волинською і Полтавською духовними школами.

Участь у торжествах взяв і мер міста Комсомольськ   С. Супрун.

Делегація ВДС також взяла участь у відкритті іконописної виставки у іконописному відділі Полтавської місіонерської духовної семінарії.

Віце-ректор цієї духовної школи також провів гостям з Волині екскурсію містом. Волинські священики зокрема побачили і кар’єр де видобувають залізну руду.