Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій освятив храм після реконструкції

12 лютого Святою Православною Церквою молитовно прославляється собор вселенських учителів та святителів – Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого. В цей святковий день керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій на запрошення церковної громади прибув до Свято-Троїцького храму села Зелене, Володимирецького району Полісся. За Богослужінням владиці співслужили благочинний Володимирецького району протоієрей Олександр Зуєвич, настоятель храму протоієрей Володимир Першута та духовенство єпархії.

За богослужінням на Малому вході митрополит Анатолій освятив храм після проведеної реконструкції.

Після Євангельського читання владика митрополит звернувся до богомольців зі словом настанови у якому, зокрема, зазначив : «Сьогодні Свята Церква вшановує пам’ять трьох святителів: Василія Великого, Григорія Богослова та Іоанна Златоустого. На їхньому прикладі Церква навчає – не утворювати розколи, не ділити вірних, а тим паче, не ділити святих. Церква застерігає людину від гріха, який може віддалити її від Бога».

На завершення богослужіння архіпастир подякував духовенству та богомольцям за спільну молитву, привітав зі святом та побажав всім миру, злагоди, любові і терпіння. Святкова Божа служба завершилась співом многоліття.