Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій: У свято Богоявлення Свята Трійця відкривається людині

19 січня повнота Православної Церкви молитовно відзначає Хрещення Господа і Бога Спаса нашого Ісуса Христа. За давньою традицією в цей святковий день, на запрошення церковної громади,   керуючий Сарненсько-Поліською єпархією митрополит Анатолій прибув до старовинного Свято-Миколаївського храму міста Березне Полісся. У храмі, котрий збудований ще у 1845 році та являється пам’яткою архітектури, архіпастир звершив святкову Божественну Літургію святителя Василія Великого. Йому співслужили благочинний Березнівського району протоієрей Ігор Коспа та настоятель храму протоієрей Сергій Забейда. За богослужінням молилися багаточисельні парафіяни та молодь.

Після Євангельського читання архіпастир виголосив проповідь, в якій зазначив: «Свята Трійця через Хрещення Спасителя являється народу та засвідчує про Божественну природу Спасителя миру».

По закінченню Божественної Літургії владика Анатолій звершив чин Великого освячення води та окропив всіх присутніх у храмі святою водою. Богослужіння закінчилося співом колядок та щедрівок.