Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

САРНИ. Митрополит Анатолій звершив чин великого освячення води

18 січня в Хрещенський сочельник, керуючий Сарненсько-Поліською єпархією,  митрополит Анатолій, звершив Божественну Літургію у Свято-Різдва Богородичному храмі села Глинне Рокитнівського району, Полісся. У врат святого храму свого архіпастиря віршованими вітаннями та хлібом-сіллю зустріли маленькі парафіяни. За святковим Богослужінням владиці співслужили настоятель храму протоієрей Федір Коханевич та духовенство благочиння. За богослужінням молилися парафіяни, місцева молодь, діти та прочани сусідніх сіл.

Після Євангельського читання владика митрополит звернувся до богомольців зі словом проповіді про Хрещення Господнє, та Його значення для кожного християнина.

По закінченню Богослужіння митрополит Анатолій звершив чин Великого освячення води та окропив святою водою всіх молящихся у храмі. Також, висловив подяку отцю настоятелю за понесені труди у ввіреній йому парафії та привітав всіх присутніх з наступаючим святом Богоявлення. На завершення Божої служби владика прославив разом з духовенством та парафіянами народження Христа Життєдавця.