Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Православні християни єпархії зустріли ікону святих богоотців

День Собору Іоанна Предтечі запам’ятається православним християнам Рівненщини зустріччю великої святині – ікони Сімейства Праведної Анни, Іоакима та маленької Марії, яка була привезена монахами скита Праведної Анни, що на Афоні, в дарунок сестрам скита Праведної Анни с. Онишківці Дубенського району Рівненської області.

Афонські монахи подорожуючи українськими святинями, відвідали Скит і цілюще джерело в с. Онишківцях, що і спонукало їх до написання цієї ікони в дарунок сестрам обителі.

З молитвою приклонитися до ікони Святого сімейства та порадіти цій знаменній події зібралось чимало люду і духовенства. Зустріч очолив митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій. В храмі було звершено молебень з акафістом Святим Богоотцям. Владика-митрополит звернувся зі словом повчання, зазначивши, що в ці святкові для православних віруючих дні, для нас подвійне свято, рівненська земля сподобилась такої великої милості Божої. І цей безцінний дарунок є свідченням того, що наша Українська Православна Церква спілкується духовно з усім православним світом.

Митрополит Варфоломій подякував схимонаху Гавриїлу та іноку Златоусту, які супроводжували ікону, підніс їм хліб, сказавши, що на нашій землі дорогих гостей зустрічають з хлібом і сіллю.

Отець Гавриїл дякуючи Владиці за теплий прийом, сказав: «Ця подія відбулася по волі Божій, бо Бог так хотів. Нехай цей образ принесе на вашу Землю любов та примирення».