Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Священнослужителі єпархії привітали з Різдвом колективи ЗМІ Волині

DSC_050413 січня за благословенням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, священнослужителі Волинської єпархії та студенти ВДС із різдвяними колядками завітали до управління Пенсійного фонду України у Волинській області, ТРК «Аверс», редакцій газет «Волинь-нова» та «Вісник і К», ВОДТРК та Апеляційного суду у Волинській області.

Участь у привітанні керівництва та працівників цих установ взяли, зокрема секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Священики та хор студентів ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра проспівали тропар і кондак свята Різдва Христового, а також найулюбленіші волинянами різдвяні колядки.

Секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу переказали благословення і вітання із Різдвом Христовим митрополита Волинського і Луцького Ніфонта керівникам та колективам установ, які вони відвідали. Священнослужителі побажали усім Божого благословення і успіхів у новому 2015 році, і особливо – настання довгоочікуваного миру в Україні. Зокрема, перший заступник генерального директора ВОДТРК Марія Андрушко зауважила, що 16 січня в ефірі Волинського телебачення  триватиме благодійний різдвяний телемарафон «Бог багатий милосердям» участь у якому візьмуть хорові колективи Волинської єпархїї УПЦ. У свою чергу священнослужителі подякували керівництву і колективам ВОДТРК та ТРК «Аверс» за співпрацю із Волинською єпархією у реалізації медіа-проектів.

«Хочемо також запросити вас на 21 Різдвяний благодійний концерт, який з благословення митрополита Волинського  і Луцького Ніфонта проводить Волинська єпархія. Цього року ми збиратимемо кошти не тільки для сиротинців, але і для дітей чиї батьки загинули на сході України, віддавши своє життя за нашу Незалежність та територіальну цілісність. Віруючі люди Волинської єпархії нашої Української Православної Церкви моляться за мир у нашій Державі, за її Незалежність. Вже близько мільйона гривень було зібрано для потреб нашої армії, перед Різдвом священик нашої єпархії не виміняв а просто звільнив українського військового-волинянина з полону сепаратистів, і перед Новим роком наших військових, теж волинян, звільнили священики нашої Церкви. І ми віримо і сподіваємось, що Господь з високого неба пошле на нашу землю довгоочікуваний мир», – сказав, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

В усіх установах, які вони відвідали, священнослужителі також вручили і подарунки – церковні календарі на 2015 рік.