Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. “Свято коляди” в Ульяновському благочинні

11 січня 2015 року Ульяновське благочиння відсвяткувало Різдво Христове «Святом коляди» у районному Будинку культури.

На святковий захід всіх призивала його велика мета – вшанування колядою і віншуванням свята Різдва Христового та збереження і продовження у нашому поколінні різдвяних традицій.
Колядували всі, від малого до старого, адже коли душа хоче прославляти Бога, то серце саме співає колядки. Саме на цьому вечорі ми побачили, які щирі серця людей в той момент, коли вони несуть звістку про народження Святої Дитини.
Будучи присутніми на концерті, всі ми відчули, що Господь народився і у наших душах і серцях. Допомогли в цьому найменші колядники. Дітки з недільних шкіл м. Ульяновка та с. Новоселиця дуже розчулили всіх присутніх у залі. Їх щира, сердечна, мила і люба коляда вразила своєю водночас простотою і величчю.
Також дивували своїм співом хор храму м. Ульяновка, ансамбль Голованівських козаків, хор храму м. Голованівськ, колектив «Надвечір’я» с. Лозувата.
Сам же святковий вечір вів благочинний Ульяновського округу прот. Валентин Шевчук.
На завершення свята отець Валентин привітав всіх присутніх у залі, подарував ікони Різдва Христового кожному колективу, який виступав, за спільно влаштоване свято, побажав усім миру, злагоди та щастя.
Потім усі присутні у залі разом заспівали колядку «Нова радість стала».
Ну, а після свята маленьких колядників почастували солодощами.

Ієрей Костянтин Хвуст