Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт закликав посилити молитви за мир в Україні та за спочилих воїнів і жертв терористів

25 січня, коли у храмах звершується Божественна Літургія і більше людей, відкинувши свої побутові клопоти, приходять у храми, парафіяни Волинської єпархії УПЦ звершували і особливі молитви за мир у нашій державі, пом’янули невинні жертви терористичного акту у Маріуполі.

Кілька десятків людей уже завершили своє земне життя через злочин терористів, і їхні душі вже перебувають там, де, як каже Святе Письмо, нема ні журби, ні печалі. А нам,тим, кому судилося продовжувати своє життя на цій грішній землі, залишається посилено молитися, аби Господь простив і їм їхні гріхи, і дочекався каяття від їхніх убивць.

25 січня в Україні оголошено Днем жалоби. Останнім часом у нашій державі такі печальні дні бувають, на жаль, часто. Але богобоязнена людина, наголошує владика Ніфонт, не може миритися зі злом, не може його творити. З початку військових дій за збереження цілісності нашої держави Волинська єпархія УПЦ надала допомоги українським військовим вже на понад 1 мільйон гривень.

Священики єпархії визволяють солдатів з полону, возять у зону військових дій продукти, зібрані парафіянами, та придбану за пожертви людей потрібну українським військовим амуніцію. Також вони і духовно допомагають і військовим, і мирним людям, які опинилися у зоні бойових дій, і родинам, котрі вже втратили своїх годувальників на фронті

Тільки щира молитва і духовна згуртованість може врятувати нас і допомогти душам тих, які стали невинними жертвами терористів. Вірні Української Православної Церкви на Волині сьогодні сумують разом з Маріуполем.