Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Запланована на сьогодні «Митрополича яликна» переноситься

Це мало б бути чудесне дійство для сиріт, зокрема і тих, чиї рідні загинули під час неоголошеної війни на сході України, а також для багатодітних родин священиків.

Вихованці недільної школи при кафедральному Свято-Покровському храмі мали б показати їм і різдвяну виставу про добро і зло, поставлену за повістю Діккенса.

“Митрополича ялинка” мала відбутися завтра, 15 січня. Але так вже у житті ведеться, що і радість від свята, бо народився Спаситель, і печаль ідуть в Україні разом.

15 січня Президент України оголосив Днем жалоби за жертвами терористів. Днем жалоби за всіма жертвами, але найсвіжішою раною є загибель 12 мирних мешканців, які загинули від рук терористів під Волновахою. Також 15 січня і в Луцьку оголошено День трауру у зв’язку з похованням загиблого під Іловайськом Сергія Куруки.

Митрополит Волинський і Луцький Ніфонт разом зі своєю паствою молиться за упокій душ невинно загиблих, просить у Бога милості для Його дітей і миру для України.

Різдвяне дійство “Митрополича ялинка” переноситься на п’ятницю, воно відбудеться у Палаці культури Луцька, початок о 14 годині.