Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Відбувся благодійний Різдвяний концерт «Архієрейська ялинка»

14 січня 2015 р. за благословенням  архієпископа Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа у концертній залі Кіровоградської обласної філармонії відбувся різдвяний концерт «Архієрейська ялинка». Глядачами цього благодійного дитячого концерту були запрошені діти-сироти, діти-інваліди та діти, батьки яких знаходяться в зоні АТО. Це саме ті маленькі глядачі, які потребують особливої уваги. В житті кожного з них уже є болюча рана і цей благодійний концерт організатори спрямували на те, щоб всім їм подарувати частинку тепла, частинку Різдвяної радості; щоб на їхніх обличчях також засяяла весела посмішка; щоб їхні серця відчули особливу любов і підтримку.

Архієпископ Іоасаф перед концертною програмою звернувся до всіх з вітальним словом. Владика відмітив особливу любов Іісуса Христа до дітей та наголосив на заповіді, сказаній Спасителем Своїм учням, апостолам: «Будьте як діти, бо таких є Царство Боже» (Мф. 18, 3). Саме в малечі можна побачити образ щирості, тепла, любові, взаємності, вірності, смирення, простоти. Керуючий Кіровоградською єпархією всім побажав великої Різдвяної радості, яку відчували ті, хто приходив у вертеп до новонародженого Спасителя. Після Владики до присутніх звернулася Ельза Володимирівна Лещенко, начальник обласного управління освіти і науки Кіровоградщини і висловила свої побажання та вітання з Різдвяними святами. Далі хор священнослужителів привітав зал радісними колядками, оспівуючи Світле Христове Різдво.
Після цього почалася справжня казка. Юні артисти, які виступали на сцені, показували феєричне дійство з танцями, піснями, розповідями, словами, жартами. Всі учасники намагалися подарувати свою радість глядачам. Протягом концерту виступали різні дитячі колективи – вихованці Кіровоградського обласного ЦДЮТ. Особливі щирі слова подяки виражаємо директору цього закладу Сурковій Анні Павлівні за плідну участь в організації благодійного концерту. Зал з захопленням і посмішкою спостерігав за дійством, яке проходило на сцені. І артисти, і організатори, і глядачі, – всі залишилися задоволеними. Ось так, роблячи людям добро, можна і собі принести радість і інших зробити щасливими.
А на виході кожного малюка чекав ще один сюрприз – солодкі подарунки від Владики Іоасафа.