Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Волинська єпархія та ВДС підпишуть із СНУ ім. Лесі Українки Угоду про співпрацю

26 січня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, та голова видавничого відділу Волинської єпархії протоієрей Олександр Федчук зустрілись із ректором СНУ ім. Лесі Українки Ігорем Коцаном. Результати зустрічі були доволі плідними – священнослужителі та ректор університету провели окреслили плани співпраці між Волинської єпархії та Волинської духовної семінарії та Східноєвропейським національним університетом ім. Лесі Українки.
Так незабаром ректор найбільшого волинського вишу відвідає ВДС де прочитає лекцію перед студентами ВДС. Тоді ж і буде, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, підписана угода про співпрацю між СНУ ім. Лесі Українки та ВДС, а також між СНУ ім. Лесі Українки та Волинською єпархією.
У ході зустрічі священнослужителі подарували Ігорю Коцану факсимільні копії Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря XIVстоліть.
Голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук докладно розповів про діяльність Волинської єпархії. Він зупинився і на проведенні нещодавно Різдвяного благодійного концерту для дітей – сиріт, та дітей, батьки яких загинули у зоні АТО.
Попри те, що, власне, Угода про співпрацю СНУ ім. Лесі Українки із ВДС та Волинською єпархією ще має буде підписана, де-факто така співпраця існує вже багато років. Зокрема викладачі та студенти СНУ беруть активну участь у щорічній науковій конференції «Історія та сучасність Православ’я на Волині».