Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Єпархію відвідав архієпископ Люблінський і Холмський Авель


28 січня, під час свого дружнього візиту в Україну, архієпископ Люблінський і Холмський Авель відвідав Вінницьку єпархію. У єпархіальному управлінні відбулася зустріч польського архієрея з митрополитом Вінницьким і Барським Симеоном.
Архіпастирі поділилися інформацією про події з життя Вінницької єпархії УПЦ та Люблінської єпархії Польської Православної Церкви, між якими існує тісна співпраця, у рамках якої, зокрема, найближчими днями дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці братиме участь у ХХ Міжнародному фестивалі східнослов’янських колядок, який відбудеться у польському Тересполі.
Під час розмови український та польський архієреї торкнулися й теми кризової ситуації, яка склалася на сході України і яка торкається усіх сторін життя українського суспільства, у тому числі й його духовної складової. Архієпископ Авель висловив побажання миру для всього народу України, про що в цей складний час моляться в усьому світі, у тому числі й православні віруючі у Польщі.
У розмові разом з архієреями брали участь секретар Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко та представники духовенства Люблінської єпархії, які су супроводжують архієпископа Авеля під час його поїздки в Україну.
Прес-служба Вінницької єпархії