Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КІРОВОГРАД. Загальноміське богослужіння в Новорічну ніч очолив архієпископ Іоасаф

В ніч з 31 грудня на 1 січня 2015 р. у Кафедральному соборі на честь Різдва Пресвятої Богородиці м. Кіровоград відбулась Божественна літургія, яку очолив архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф. Йому співслужили священики міста Кіровограда. За богослужінням співав хор духовенства на чолі з ключарем Кафедрального собору протоієреєм Володимиром Кашлюком.

Попри те, що поза храмом люди святкували державне свято – Новий рік, собор був вщент заповнений богомольцями з усього міста. І в той час, коли на вулиці вибухали феєрверки, у древньому храмі міста Кіровограда йшла молитва за щасливе мирне майбутнє. Підносились слова молитви за нашу державу, наш народ, за всіх православних християн. Звершувалась Свята Євхаристія, – а це означає, що Господь наш Іісус Христос знову і знову був присутній серед віруючих. Святитель Ігнатій Богоносець ще в першому столітті сказав: «Євхаристія – це плоть Спасителя нашого, котра постраждала за гріхи наші». І кожен з присутніх у храмі міг відчути те тепло і ту любов, яку Бог дарує людям.
Після Літургії Владика Іоасаф звернувся до прихожан з вітальним словом. Він побажав усім найперше миру, щоб кожен відчув той довгоочікуваний мир не лиш у нашій державі, а й у своїй душі. Правлячий архієрей також вказав, що Новий рік – це свято не тільки для того, щоб бажати один одному всього найкращого, а це також шанс кожному з нас проаналізувати те, що ми зробили протягом минулого року для того, щоб жити щасливо. Чи ми не ображали когось, чи самі не ображались; чи ми не робили справ, які несуть у світ ворожнечу і протистояння, а чи робили добро для того, щоб у світі панували мир та взаємоповага; чи не розчаровували ми людей, а може зробили когось щасливим. Владика також побажав усім доброго здоров’я, благополуччя, матеріального достатку, духовного зростання, Божої допомоги у всіх добрих починаннях в Новому році. Після вітань відбувся традиційний Новорічний молебень, на якому підносились молитовні прохання до Бога на прийдешній рік.