Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбувся форум «Залучення молоді до волонтерства»

03 листопада 2014 року у Хмельницькій Гуманітарно-педагогічній академії відбувся форум «Залучення молоді до волонтерства». За благословенням Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського АНТОНІЯ у зібранні взяв участь секретар Хмельницької єпархії протоієрей Олександр Дацюк, який зазначив у своєму виступі, що «Церква Христова завжди підносить щирі молитви за усіх, хто робить добро, бо за словом Христа Спасителя той, хто творить милостиню ближньому, той робить її Самому Богові: «Щиру правду кажу вам, — говорить Христос Своїм учням, — зробивши (милість) одному з моїх найменших братів, ви зробили це Мені» (Мф. 25, 40), водночас пам’ятайте, благодійник ніколи «…не втратить своєї винагороди» (Мф. 10, 42), бо, за свідченням Святого Євангелія, «Блаженні милостиві, таких бо є Царство Небесне» (Мф. 5, 7)…
Водночас було зазначено, що саме завдяки самовідданій роботі волонтерів сьогодні наші герої-патріоти – бійці зони АТО отримують чимало необхідних речей, боронячи нашу країну.

Далі було зазначено, що за словом митрополита Антонія (Блум), добро потрібно «Творити так, щоб люди могли простити вам ваші благодіяння, тобто так, щоб вони не принижували честі, щоб людина не відчувала себе винною, жалюгідною, убогою тощо…». Ці слова повинні стати девізом кожного, хто хоче ступити на нелегку стезю волонтерського руху, бо волонтер поруч не тому, що це його професія, але тому, що він, насамперед, друг… Будемо пам’ятати, християнство не дозволяє своїм вірним, зручно влаштувавшись у м’яких кріслах, купувати собі вічність за милостиню, яку подають «від надлишків своїх» (Лк.,21,4). Слідування Богу (Єф.,5,1) вимагає більшого, ніж просто матеріальний дар, який сам по собі також не є поганим, а саме — доброзичливої любові до ближнього, глибинного розуміння його проблем. Отже щира, дружня участь у долі іншої людини свідчить про те, що ми насправді, не лише хрестилися у Христа, але й зодяглися у Нього (Гал.3,27)…».
У форумі взяли участь ректор ХГПА, д.п.н., професор – І.Шоробура, заст. директора міського центру соціальних служб для молодоі – М.Любецька, декан ф-ту поч. освіти ХГПА, д.п.н., професор – І.Ящук. Представники громадських організацій: «У майбутнє через культуру» — Д.Монастирський, «Хмельницький молодіжний клуб розвитку» — С.Кушнір, «Центр Стратегічних ініціатив» — Н.Шмурікова, а також студенти ХГПА та інших вузів міста.